Sărățele cu brânză de oi

Uneori bunicile, alteori mama, însă indiferent cine era autorul acestor mici delicatese, eu eram fericită. Aș fi sărit cu lejeritate peste 3 mese, dacă nu m-ar fi oprit cu blândețe din mâncat sărățele. Iată și ingredientele pentru două tăvi:
Ingrediente
  • 500 g de făină standard Raftul Bunicii
  • 300 g de telemea de oaie
  • 2 ouă
  • 150 g de smântână
  • 100 g de unt
  • 2 lingurițe de sare (în cazul în care brânza nu este suficient de sărată)
  • 3-4 linguri de semințe de chimen
Mod de preparare

Primul pas este să dai brânza prin răzătoare sau o poți frământa conștiincios cu puțină sare, în cazul în care consideri că nu e suficient de sărată.

Adaugă untul la temperature camerei, smântâna și un ou. Amestecă totul bine. E timpul să intre în scenă vedeta noastră, făina.

Invită-o cu drag în bol și frământă un aluat nici moale, nici tare, pe care îl vei întinde cu sucitorul într-un strat potrivit ca grosime.

Împarte-l în fâișii egale pe care le vei unge cu celălalt ou bătut. La final presară semințele de chimen și transferă sărățelele într-o tavă așternută cu hârtie de copt.

După 20 de minute petrecute la 180 de grade sunt gata! Savurați-le alături de un pahar de vin rece.

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii