Zacusca de vinete

În bucătăria Prinţesei Polonic a început Borcaniada! Ieri toată ziua la palat au fiert în oale uriaşe zacuscă şi alte minunăţii care pe masă la iarnă vor străluci!
Ingrediente
  • 3 kg vinete
  • 1,5 kg ardei kapia
  • 1,5 kg gogosari
  • 1 kg ceapă
  • 1 kg morcovi
  • 1 l de suc de roşii cu pulpă
  • 700 ml ulei vegetal
  • 4-5 foi de dafin
  • sare de mare
  • piper negru, proaspăt râşnit
Mod de preparare

Suflecaţi-vă mânecile de prinţesă şi pregătiţi-vă pentru o frumoasă după amiază de toamnă petrecută în bucătărie! Coaceţi pe rând vinetele, ardeii şi gogoşarii şi ascundeţi-i într-o oală cu capac până se mai răcesc puţin. Prinţesa Polonic coace legumele în cuptorul încins, pe o tavă aşternută cu hârtie de copt. Şi e o metodă foarte bună pentru că astfel veţi scăpa de problema fumului şi a mirosului prea puternic.

Tocaţi ceapa şi curăţaţi legumele coapte, apoi puneţi morcovii la fiert. Încingeţi uleiul în oala în care va fierbe zacusca şi căliţi preţ de câteva minute ceapa, apoi adăugaţi puţină apă şi fierbeţi-o bine de tot, cât timp daţi legumele coapte prin maşină. Acum ceapa e pregătită să primească vinetele, gogoşarii şi ardeii făcuţi pastă de nemiloasa maşină de tocat. Fierbeţi-le la foc mic împreună cu sucul de roşii, foile de dafin şi puţină apă, dacă e nevoie, preţ de o oră şi jumătate - două.

La final adăugaţi morcovii fierţi daţi prin maşină şi potriviţi zacusca de sare şi piper. Se aşează fierbinte în borcane, care mai apoi se bagă preţ de 20-30 de minute la cuptor pentru sterilizare.

Borcanele fierbinţi se ţin până a doua zi învelite cu o pătură groasă, iar apoi în cămară până la iarnă, când zacusa de vinete se savurează cu pâine proaspătă!

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii