O salată rafinată (cu sfeclă roşie şi brânză de capră)

Nimic mai uşor, nimic mai gustos şi atât de sănătos! Fie că daţi startul unei cine în familie, fie că o luaţi în pacheţel la prânz, salata asta rafinată e o binecuvântare pentru trup şi suflet deopotrivă! Iată ingredientele:
Ingrediente
  • 400g sfeclă roşie fiartă, curăţată şi tăiată felii
  • 200 g brânză de capră
  • o legătură de mărar tocat mărunt
  • 3 şalote tocate fin
  • 30 ml ulei de măsline
  • 10 ml oţet balsamic
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • o linguriţă de zahăr brun
  • sare de mare
Mod de preparare

În atmosfera primitoare a unui bol încăpător faceţi-le cunoştinţă şalotelor cu feliile de sfeclă roşie. Stropiţi-le cu ulei de măsline, oţet balsamic şi zeamă de lămâie, apoi domoliţi întâlnirea cu o linguriţă de zahăr peste care aşterneţi mărarul proaspăt tocat. Amestecaţi bine de tot şi potriviţi de sare.

Bunătatea asta de sfeclă roşie se savurează cu felii de brânză de capră deasupra!

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii