Salată alintată cu linte colorată

E o reţetă cu aer italian care pe mine m-a cucerit de la prima porţie. L-a cucerit şi pe prinţ care nu e tocmai fan al bucătăriei italiene şi m-am gândit că n-ar fi mare lucru să vă cucerească şi pe voi, prinţese pasionate de gătit! Iată reţeta!
Ingrediente
  • 250g linte roşie fiartă
  • 2 linguri de ceapă roşie tocată fin
  • câteva frunze de busuioc proaspăt tocat şi câteva frunze întregi, pentru decor
  • 100g prosciutto crudo felii subţiri
  • 150g mozzarella feliată
  • 40 ml oţet de vin roşu
  • 20 ml ulei extravirgin de măsline
  • sare de mare
  • piper negru proaspăt râşnit
Mod de preparare

Operaţiunea e simplă, iar rezultatul e de-a dreptul delicios! Într-un bol amestecaţi oţetul cu uleiul de măsline, o parte din busuiocul tocat, ceapa roşie, boabele fierte de linte şi o parte din fâşiile subţiri de prosciutto crudo. Adăugaţi sare şi piper după gust. Aşezaţi apoi conţinutul bolului pe un platou.

Puneţi de jur împrejur felii de mozzarella, ornaţi salata cu feliile de prosciutto rămase şi frunze de busuioc. Savuraţi-o în tihnă ca fel principal! E consistentă şi absolut delicioasă!

Poftă nebună, dragii Prinţesei!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii