Salată grecească şi sfatul unui chef elen

Prinţesa Polonic a pus vacanţa în cui şi a despachetat în grabă reţetele adunate în zilele cu soare de pe malul Mării Ionice. Şi-a desfătat simţurile cum nu se putea mai bine la taverne micuţe cu miros de ulei proaspăt de măsline şi vă împărtăşeşte acum reţeta uneia dintre cele mai cunoscute salate, horiatiki, aşa cum e preparată în patria ei.
Ingrediente
  • 4 roşii tăiate în felii generoase
  • un castravete proaspăt tăiat rondele
  • 2 ardei graşi feliaţi
  • o ceapă roşie tăiată rondele
  • 15-20 de măsline
  • 200g brânză Feta
  • 6 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 2-3 linguri de oţet
  • sare de mare
  • piper negru
  • o lingură de oregano
Mod de preparare

Pe lângă reţetă, Prinţesa vă vinde şi un secret pe care i l-a împărtăşit un bucătar grec: secretul gustului acestei salate stă în temperatura legumelor. Da! Aţi citit bine! Neapărat, dar neapărat, toate legumele trebuie să fie la temperatura camerei şi nu proaspăt scoase din frigider, aşa cum se întâmplă de cele mai multe ori vara.

Într-un bol amestecaţi roşiile, castravetele, ardeii, ceapa şi măslinele cu uleiul de măsline, oţet, sare şi piper. Tăiaţi brânza în felii mai groase şi aşezaţi-o deasupra. Presăraţi oregano şi bucuraţi-vă de cea mai simplă şi gustoasă salată mediteraneană!

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii