Salată grecească şi sfatul unui chef elen

Prinţesa Polonic a pus vacanţa în cui şi a despachetat în grabă reţetele adunate în zilele cu soare de pe malul Mării Ionice. Şi-a desfătat simţurile cum nu se putea mai bine la taverne micuţe cu miros de ulei proaspăt de măsline şi vă împărtăşeşte acum reţeta uneia dintre cele mai cunoscute salate, horiatiki, aşa cum e preparată în patria ei.
Ingrediente
  • Ingrediente:
  • 4 roșii
  • 1 castravete
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapă
  • 2 felii de brânză feta
  • câteva măsline
  • ulei de măsline extravirgin
  • oregano uscat
Mod de preparare

Pe lângă reţetă, Prinţesa vă vinde şi un secret pe care i l-a împărtăşit un bucătar grec: secretul gustului acestei salate stă în temperatura legumelor. Da! Aţi citit bine! Neapărat, dar neapărat, toate legumele trebuie să fie la temperatura camerei şi nu proaspăt scoase din frigider, aşa cum se întâmplă de cele mai multe ori vara.

Poftă bună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii