Chec a la grec

Pentru mine coptul e o activitate super eficientă împotriva stressului și cum perioada pe care o traversăm cu toții vine la pachet și cu ceva anxietate, am pus-o rapid de-un chec “liniștitor”, aproape ca cel pe care mi-l făcea mama. I-am dat un aer “a la grec” folosind ulei extra virgin de măsline și celebrul iaurt grecesc, nelipsit din frigiderul nostru.
Ingrediente
  • 200 g făină integrală
  • 150 g de iaurt grecesc
  • 100 g zahăr brun din trestie
  • 3 ouă
  • 80 g de ulei extra virgin de măsline
  • coaja de la o lămâie bio
  • 2 linguri de cacao
  • 10 g praf de copt
  • un praf de sare
Mod de preparare

E o rețetă rapidă, așa că primul pas este să lași cuptorul să se încingă la 180 de grade Celsius și să ungi cu puțin ulei de măsline tava în care vei coace checul.

Mixează apoi zahărul cu ouăle, până când acestea își măresc considerabil volumul. Adaugă iaurtul grecesc amestecând, apoi uleiul și praful de sare. Încorporează făina, iar la final praful de copt și coaja rasă de lămâie.

Toarnă jumătate din compoziție în tavă și încorporează cele două linguri de cacao în restul compoziției. Toarnă și aluatul de culoarea ciocolatei în tavă și las-o la cuptor pentru 35 de minute.

(Dacă îți place combinația, adaugă și miez de nucă mărunțit.)

Savurează checul așa cum e ori pudrat cu zahăr.

Cu drag,

Prințesa Polonic

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii