Turtă dulce

Pe lângă faptul că e simplă, rețeta aceasta e și super gustoasă așa că și-a câștigat ușor dreptul de a fi postată pe blog. De data aceasta nu am mai redus cantitatea de zahăr, așa cum fac de obicei, dar nimic nu vă împiedică să o faceți voi dacă nu vă lasă inima să puneți atât de mult.
Ingrediente
  • 375 g de făină
  • 225 g de unt
  • 200 g de zahăr
  • 25 g de amestec de condimente pentru turtă dulce
  • 1 ou
  • 4 g de sare
  • creioane cu glazură din zahăr pentru decorat
  • Ingrediente pentru amestecul de condimente pentru turtă dulce:
  • 20 g scorțișoară măcinată
  • 2 stele de anason măcinate
  • 10 cuișoare măcinate
  • 10 g semințe de coriandru măcinate
  • 7 g praf de anason verde
  • 1 linguriță de ghimbir măcinat
  • 1 linguriță de nucșoară măcinată
Mod de preparare

Taie untul cuburi și pune-l într-un bol. Așază bolul peste un vas cu apă fiebinte. Când untul este pe jumătate topit, amestecă energic cu un tel până obții o consistență cremoasă. Adaugă zahărul și amestecă din nou, apoi încorporează oul. Amestecă făina cu sarea și condimentele, apoi cerne-o peste crema de unt. Frământă un aluat, învelește-l în folie din plastic și bagă-l pentru o oră la frigider.

Încinge cuptorul la 180 de grade Celsius, pune hârtie de copt într-o tavă, apoi întinde aluatul și taie-l în formele dorite. Pune turta dulce în tavă și bag-o pentru 12 minute la cuptor. Așteaptă să se răcească înainte de a o lua din tavă și de a o decora. Eu am folosit creioane speciale cu glazură de diverse culori cumpărate dintr-un magazin de profil.

Poftă bună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii