Încingeţi cuptorul la 230 de grade. Uscaţi bine cu şervete din hârtie cubuleţele din carne de vită şi rumeniţi-le 4-5 minute în unt topit. Prinţesa Polonic vă recomandă să faceţi operaţiunea în mai multe tranşe. Dacă puneţi în wok o cantitate prea mare de carne, atunci nu se va prăji aşa cum trebuie. Abandonaţi cubuleţele de vită rumenite pentru câteva minute şi în acelaşi wok prăjiţi baconul în propria grăsime. La final căliţi morcovul şi ceapa în ulei de măsline.
Într-un vas din fontă se vor împrieteni cubuleţele de vită cu baconul, morcovul, ceapa, sarea, piperul şi făina. Amestecaţi-le bine şi băgaţi-le în cuptorul încins. Scoateţi vasul după 4 minute, amestecaţi din nou şi băgaţi-l iar la cuptor.
Scoateţi vasul de fontă după încă 4 minute şi reglaţi temperatura la 160 de grade.
Binecuvântaţi totul cu pasta de roşii, usturoiul pisat, cimbrul şi foaia de dafin şi înecaţi carnea în vin roşu.
Acoperiţi vasul cu un capac şi utitaţi-l la cuptor 3 ore - 3 ore şi jumătate.
Pentru ca aşteptarea să fie mai uşoară pregătiţi între timp cepele. Căliţi-le bine 8-10 minute în ulei de măsline şi apoi fierbeţi-le înăbuşit cu ceva condimente şi puţină apă încă 30 de minute. Căliţi şi ciupercile 4-5 minute în ulei de măsline, iar când minunea din cuptor e gata, puneţi cepele şi ciupercile pe deasupra.
Beef Bourguignon poate fi servită alături de cartofi natur şi un pahar de vin roşu.
Poftă Nebună!