Lasagna lui Popeye

Dacă Popeye Marinarul ar fi luat prânzul la Prinţesa Polonic cu siguranţă l-ar fi bătut până şi pe Chuck Norris. De fapt, să nu exagerez! Cred că Chuck Norris s-ar fi bătut singur, pentru că nu-i aşa, nimeni nu-l bate pe Chuck Norris! Revenind la lasagna noastră, e o binecuvântare! Trebuie să încercaţi această reţetă. Noua ne place la nebunie!
Ingrediente
  • Ingrediente pentru 6 porții
  • pentru umplutura de spanac:
  • 1,2 kg de spanac
  • 1praz
  • 20 ml de ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriță de nucșoară măcinată
  • sare
  • piper
  • pentru sosul bechamel:
  • 50 g de unt
  • 50 g de făină
  • 750 ml de lapte
  • 1 lingură de nucșoară măcinată
  • sare
  • piper alb
  • foi de lasagna pentru asamblare
Mod de preparare

Primul pas este pregătirea spanacului. Tocați prazul mărunt și căliți-l în ulei de măsline. Adăugați apoi spanacul și sotați totul preț de 15 - 20 de minute. Condimentați cu nucșoară măcinată, sare şi piper.

Preparaţi apoi sosul bechamel. Topiţi untul într-o cratiţă, adăugaţi făina treptat, amestecând cu un tel, apoi laptele. Fierbeţi totul la foc moderat timp de 20 de minute, iar la final condimentaţi cu nucşoară, sare şi piper alb.

Într-un vas termorezistent aşezaţi un strat de sos bechamel, un strat de foi de lasagna şi unul de spanac.

Continuaţi operaţiunea până se termină spanacul. Ultimele două straturi vor fi foi de lasagna şi sos bechamel. Înnobilaţi totul cu un strat pufos de brânză Gruyere răzuită şi băgaţi vasul la cuptorul încins la 180 de grade pentru 35 de minute.

Poftă bună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii