Primul pas este pregătirea spanacului. Tocați prazul mărunt și căliți-l în ulei de măsline. Adăugați apoi spanacul și sotați totul preț de 15 - 20 de minute. Condimentați cu nucșoară măcinată, sare şi piper.
Preparaţi apoi sosul bechamel. Topiţi untul într-o cratiţă, adăugaţi făina treptat, amestecând cu un tel, apoi laptele. Fierbeţi totul la foc moderat timp de 20 de minute, iar la final condimentaţi cu nucşoară, sare şi piper alb.
Într-un vas termorezistent aşezaţi un strat de sos bechamel, un strat de foi de lasagna şi unul de spanac.
Continuaţi operaţiunea până se termină spanacul. Ultimele două straturi vor fi foi de lasagna şi sos bechamel. Înnobilaţi totul cu un strat pufos de brânză Gruyere răzuită şi băgaţi vasul la cuptorul încins la 180 de grade pentru 35 de minute.
Poftă bună!