Leguma românului, după o reţetă chinezească

Leguma preferată a românului e porcul, aşa că pe lista de cumpărături am adăugat din proprie iniţiativă, printre alte legume celebre şi un muşchiuleţ proaspăt şi fraged de pe spinarea grăsunului. L-am aromat cu vin şi sos de soia, l-am camuflat cu legume din belşug şi l-am pus să se odihnească pe un pătuţ cald de tăiţei din orez. Iată reţeta!
Ingrediente
  • 400 g muşchi de porc tăiat cubuleţe
  • 5 linguri de sos de soia
  • 5 linguri de vin dulce
  • 100 g de ţelină tăiată fâşii
  • 1 morcov tăiat fâşii
  • 8 bucheţele de broccoli
  • 8 bucheţele de conopidă
  • 1 ardei roşu
  • 1 praz tăiat rondele subţiri
  • 80 ml ulei de porumb
  • - un pachet de tăiţei din orez
  • - sare şi piper
Mod de preparare

Amestecaţi sosul de soia cu vinul dulce şi turnaţi amestecul peste cubuleţele de porc. Lasati carnea să se odihnească 30 de minute la frigider.

Într-un wok încingeţi jumătate din cantitatea de ulei şi sotaţi legumele 3-4 minute, apoi aşezaţi-le deoparte, într-un vas. În acelaşi wok încingeţi uleiul rămas şi rumeniţi carnea de porc cu tot cu sosul de soia şi vinul dulce în care s-a marinat. După 6 - 7 minute adăugaţi din nou legumele şi amestecaţi-le bine. Mai ţineţi totul pe foc încă 2-3 minute. Potriviţi de sare şi piper.

Ultimul pas este să pregătiţi tăiţeii de orez conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Aşezaţi tăiţeii pe farfurii iar deasupra porcul cu legume. Se serveşte cald şi cu supliment de sos de soia dacă vreţi!

Poftă nebună să aveţi!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii