Paste cu vinete și roșii decojite

Nimic nu se compară cu savoarea roșiilor bine coapte și proaspăt culese în zilele fierbinti de vară. Ele sunt secretul oricărei rețete de paste și tot ele sunt cele care fac diferența între o rețetă bună și una excepțională. Inspirată de bogăția gustului de tomate din produsele Cirio, am pregătit zilele trecute niște fusilli integrale care-au avut onoarea să se răsfețe într-un super sos de roșii decojite cu vinete. Le-am alintat si cu puțin busuioc, iar apoi le-am răsfățat de-a binelea cu o ploaie torențială de parmezan. Vă împărtășesc și vouă rețeta cu multă, multă dragoste!
Ingrediente
  • 300 g de fusilli integrale
  • o cutie de Cirio Pelati
  • 2 vinete de dimensiuni medii
  • o ceapă roșie
  • câteva frunze de busuioc proaspăt
  • 50 g de parmezan ras
  • 100 ml ulei de porumb
  • 30 ml ulei de măsline
  • sare de mare
  • piper proaspăt râșnit
Mod de preparare

Primul pas este să tai vinetele în cubulețe și să uiți de ele într-o sită, după ce le-ai sărat bine. Lasă-le în jur de o oră la scurs. După ce s-au scurs bine, încinge uleiul de porumb într-o tigaie înaltă și prăjește preț de câteva minute vinetele, până încep să se rumenească.

Scoate-le într-un recipient tapetat cu hârtie absorbantă și lasă-le din nou să se scurgă. Între timp toacă ceapa roșie mărunt și călește-o preț de 1 minut în uleiul de măsline.

Adaugă roșiile decojite din conserva Cirio și transformă cele 3 ingrediente într-un delicios sos. Tot ce trebuie să faci este să le lași să fiarbă 2-3 minute la foc mic, să zdrobești roșiile întregi cu dosul unei linguri din lemn și să asezonezi cu sare și piper. Adaugă apoi vinetele scurse de ulei și câteva frunze de busuioc proaspăt.

Mai ține tigaia încă un minut, două pe foc, apoi adaugă și pastele fierte conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Amestecă totul și gata. Tot ce-ți mai rămâne de făcut este să împarți pastele în farfurii și să se răsfeți cu mult parmezan ras.

Poftă bună de la Cirio!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii