Primul pas este să tai vinetele în cubulețe și să uiți de ele într-o sită, după ce le-ai sărat bine. Lasă-le în jur de o oră la scurs. După ce s-au scurs bine, încinge uleiul de porumb într-o tigaie înaltă și prăjește preț de câteva minute vinetele, până încep să se rumenească.
Scoate-le într-un recipient tapetat cu hârtie absorbantă și lasă-le din nou să se scurgă. Între timp toacă ceapa roșie mărunt și călește-o preț de 1 minut în uleiul de măsline.
Adaugă roșiile decojite din conserva Cirio și transformă cele 3 ingrediente într-un delicios sos. Tot ce trebuie să faci este să le lași să fiarbă 2-3 minute la foc mic, să zdrobești roșiile întregi cu dosul unei linguri din lemn și să asezonezi cu sare și piper. Adaugă apoi vinetele scurse de ulei și câteva frunze de busuioc proaspăt.
Mai ține tigaia încă un minut, două pe foc, apoi adaugă și pastele fierte conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Amestecă totul și gata. Tot ce-ți mai rămâne de făcut este să împarți pastele în farfurii și să se răsfeți cu mult parmezan ras.
Poftă bună de la Cirio!