Paste făcute în casă cu roşii uscate şi busuioc

La Palat simplitatea e apreciată în bucătărie. Prinţul a sărutat în seara aceasta mâna Prinţesei după ce a mâncat o porţie de paste aromate cu usturoi, busuioc şi roşii uscate la soare chiar de hărnicuţa Polonic, astă vară.
Ingrediente
  • ( pentru 4 porţii)
  • 4 ouă ecologice
  • 320 g de făină albă, cernută
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 200 g de roşii uscate la soare, păstrate în ulei de măsline
  • 4 linguri de busuioc
  • 6 căţei de usturoi feliaţi
  • sare de mare
  • piper negru proaspăt râşnit
Mod de preparare

Frământaţi un aluat din cele 4 ouă, făină şi 2 linguri de ulei de măsline. Lăsaţi-l să se odihnească puţin, apoi întindeţi-l în foi cât mai subţiri şi tăiaţi-l în fâşii de jumătate de centimetru cu ajutorul aparatului de făcut paste.

Aruncaţi pastele în apa care fierbe şi în care aţi mai aruncat şi o linguriţă de sare de mare înainte. Uitaţi de ele, însă doar pentru 5 minute.

Într-o tigaie încingeţi 3-4 linguri de ulei de măsline din borcanul în care au stat roşiile uscate, căliţi puţin feliile de usturoi apoi adăugaţi pastele fierte şi scurse bine după ce le-aţi clătit cu puţină apă rece. E timpul să adăugaţi roşiile uscate tăiate fâşii şi busuiocul. Asezonaţi cu sare de mare şi puţin piper şi...

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii