În ciuda faptului că pare complicată, e o reţetă extrem de uşor de pregătit. Primul pas este să încingeţi cuptorul la 180 de grade. Alintaţi pulpele de raţă cu arome şi gust (sare, piper negru şi cimbru), aşezaţi-le cuminţi cu parte plină de grăsime în sus, într-o tavă, şi pedepsiţi-le să stea la cuptor în jur de o oră. Cu 5 minute înainte de a scoate pulpe gustoase de la cuptor, întoarceţi-le invers, astfel încât să capete o culoare frumoasă, rumen-arămie.
Pătuţul de varză acră, pe care se vor odihni, se pregăteşte astfel: căliţi 1-2 minute ceapa în uleiul de porumb, apoi adăugaţi varza tocată, pasta de roşii, frunzele de dafin, boabele de piper, cimbrul şi apă cât să cumprindă totul. Acoperiţi cu un capac şi fierbeţi varza la foc mic, mult de tot, până când sunt gata pulpele. Din când în când adaugaţi apă dacă mai e nevoie şi amestecaţi. Pentru mai mult gust şi savoare dar şi mai multe calorii, puteţi adăuga în varza călită şi bucăţele mici de bacon rumenit.
La final, pulpele arămii de raţă vor sta ţanţoşe una câte una pe pătuţul acrişor de varză. Râşniţi piper proaspăt pe deasupra şi savuraţi o reţetă clasică!
Poftă nebună!