Înainte de toate, fierbeţi preţ de câteva minute frunzele de viţă de vie, astfel încât să se înmoaie puţin şi să nu fiţi nevoiţi să fierbeţi sărmăluţele prea mult. Orice minut în plus petrecut de gingaşele cu urdă pe foc ar putea însemna şi dezintegrarea iremediabilă. În concluzie, nu săriţi peste acest sfat!
Amestecaţi apoi cu mult simţ gastronomic urda proaspătă cu mărarul, ceapa, miezul de nucă şi sarea de mare, apoi împachetaţi câte o lingură din delicata umplutură într-o frunză de viţă aproape fiartă.
Aşezaţi sărmăluţele într-un vas ceramic dacă aveţi şi acoperiţi-le cu apă în care aţi adăugat şi câteva linguri de suc de roşii. Presăraţi frunze de mentă şi cimbru proaspăt, apoi fierbeţi minunăţiile delicate 10-15 minute la foc mic.
Savuraţi-le fierbinţi la aperitiv sau la felul principal cu o lingură de smântână.
Poftă nebună!