Timpul, cel mai prețios lucru pe care îl poți dărui copilului tău

E o concluzie la care am ajuns încă dinainte de nașterea Nataliei și care se întărește cu fiecare experiență trăită alături de fetița mea. Timpul e ingredientul magic din toate lucrurile cu adevărat prețioase care ne înconjoară. O carieră solidă, o prietenie frumoasă, o pâine sănătoasă cu maia, toate au nevoie de timp ca să crească.

Timpul de calitate petrecut alături de copilul tău, timpul acela în care te conectezi total și ești 100% lângă puiul de om căruia i-ai dat viață, timpul în care îi citești basme înainte de culcare și îi răspunzi la un șir nesfârșit de "de ce-uri", timpul în care vizitați un muzeu, mergeți la un spectacol, culegeți frunze din pădure, spălați împreună vasele sau pregatiți împreună masa, acel timp este pur și simplu de neînlocuit. Copiii sunt cei mai fericiți atunci când sunt ascultați și implicați în activitățile noastre. Și mărturisesc că așa s-a născut și prima carte a Prințesei Polonic. "Rețete alese pentru prinți și prințese" a fost doar un pretext pentru timp în plus petrecut de copii alături de părinții lor. Activitățile pot fi de-a dreptul magice. Pe lângă faptul că învață o mulțime de lucruri noi despre ingrediente sănătoase, își măresc capacitatea de concentrare și îndemânarea și își întăresc relația cu voi. Gătitul sau joaca de-a gătitul este și una dintre activitățile preferate ale fetiței mele. Iar atunci când nu coacem pâine sau brioșe, Nataliei îi place să modeleze pentru bebelușii ei mâncare din super-plastilină.

Îi spun așa gândindu-mă la beneficiile pe care modelatul le are asupra copiilor. Sunt foarte atentă atunci când aleg jocurile și jucăriile Nataliei și cântăresc de fiecare dată avantajele. Iar despre modelatul cu super-plastilină am învățat că îi dezvoltă imaginația, e o joacă pe care o facem împreună și ne apropie, dezvoltă îndemânarea și coordonarea mișcărilor, întărește răbdarea și nu în ultimul rând creația ieșită din mânuțele ei îi crește încrederea în sine.

Așa că din punctul meu de vedere, e o activitate care merită pusă în practică alături de cel mic. Și pentru că cred atât de mult în acest mod de a petrece timp prețios alături de copii, respectiv gătitul, am ales să duc mai departe mesajul celor de la Play-Doh care au îmbinat perfect distracția modelării cu gătitul! Cum?

Cu cele mai noi produse din gama Play-Doy Kitchen Creations, pe care vă invit să le descoperiți! Seturile le ofera micuților noștri posibilitatea să își exerseze dexteritatea în bucătărie cu ajutorul super-plastilinei și a unor ustensile de gătit din jucărie.

În plus, Play-Doy Kitchen Creations a pregătit și un super concurs pentru voi și cei mici, Tot ce trebuie să faceți este să înscrieți pe www.imaginatielajoaca.ro codul unic de pe pachetele oricarui set Play-Doy Kitchen Creations pentru șansa de a câștiga super electrocasnice Philips și rezerve de super-plastilină pentru un an de zile. Mai simplu nici nu se putea!

Vă îmbrățișez cu drag,

Prințesa Polonic

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii